Av rabarbern som vi fick i helgen som gick så blev det en dryck och en rabarberkaka.. Sen frös jag in en del också så vi kan göra fler rabarberkakor.. Här kommer recepten!
Rabarberdryck
3 liter rabarber i bitar
1 liter hallon
Saften av 2 citroner
4 liter kallt vatten
40g vin- eller citronsyra
2 kg socker
Rabarberkaka
225 grader- ca 20 min
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
0,75 dl socker
ev 1 tsk malen kanel
Smuldeg:
3,5 dl mjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150g smör eller margarin
Smuldeg:
Kram
Rabarberdryck
3 liter rabarber i bitar
1 liter hallon
Saften av 2 citroner
4 liter kallt vatten
40g vin- eller citronsyra
2 kg socker
- Lägg rabarberbitar och hallon i en stor bunke tillsammans med saften från två citroner. Strö över vin-eller citronsyran.
- Häll över det kalla vattnet och låt bunken stå övertäckt i rumstemp under ett dygn.
- Sila saften och rör ner socker i saften.
- Frys in
Rabarberkaka
225 grader- ca 20 min
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
0,75 dl socker
ev 1 tsk malen kanel
Smuldeg:
3,5 dl mjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150g smör eller margarin
- Sätt på ugnen, ställ fram smöret.
- Skär rabarbern i 1/2cm tjocka skivor och lägg rabarbern i en ugnssäker form.
- Blanda potatismjölet, sockret och ev kanelen och strö över rabarbern.
Smuldeg:
- Blanda mjöl, socker och kokos i en bunke.
- Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
- Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp.
- Fördela degen över rabarbern
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar