fredag 28 maj 2010

Rabarber


Av rabarbern som vi fick i helgen som gick så blev det en dryck och en rabarberkaka.. Sen frös jag in en del också så vi kan göra fler rabarberkakor.. Här kommer recepten!

Rabarberdryck
3 liter rabarber i bitar
1 liter hallon
Saften av 2 citroner
4 liter kallt vatten
40g vin- eller citronsyra

2 kg socker


  • Lägg rabarberbitar och hallon i en stor bunke tillsammans med saften från två citroner. Strö över vin-eller citronsyran.
  • Häll över det kalla vattnet och låt bunken stå övertäckt i rumstemp under ett dygn.
  • Sila saften och rör ner socker i saften.
  • Frys in


Rabarberkaka
225 grader- ca 20 min

3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
0,75 dl socker
ev 1 tsk malen kanel

Smuldeg:
3,5 dl mjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150g smör eller margarin

  • Sätt på ugnen, ställ fram smöret.
  • Skär rabarbern i 1/2cm tjocka skivor och lägg rabarbern i en ugnssäker form.
  • Blanda potatismjölet, sockret och ev kanelen och strö över rabarbern.

Smuldeg:
  • Blanda mjöl, socker och kokos i en bunke.
  • Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
  • Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp.
  • Fördela degen över rabarbern


Kram

Inga kommentarer: