söndag 29 januari 2012

Igår infann sig äntligen lite extra energi hos mig! Under en period nu har jag haft något underskott av just den varan så ingen är gladare än jag när den kom tillbaka! :) Hann att tvätta flera maskiner, städa iaf två rum rent, leka med Almisen och fika med mamma och pappa. Dessvärre hann jag inte med att umgås med mormor så jag tror jag tar mig en sväng bort till henne idag, längtar efter Alma hon.. Alma gillar mormor så himla mycket och det är jag så tacksam för! Kan ju vara så ibland att småbarn tycker det är jobbigt/läskigt med gamla människor men Alma är nästan tvärtom.. Hon klättrar och ska bäras av mormor som om hon är vilken person som helst, kan ärligt erkänna att man blir lite svett. Hur det än är så är mormor 98 år och har inte direkt så mycket krafter kvar att lyfta och dras iväg med..

***

Idag blir det nog förhoppningsvis fortsättning på den dagen som avslutades igår.. Jag har en del kvar att göra innan allt är prima, dessutom ska jag försöka mig på lite plugg och ut på långpromenad.. Har en känsla av att jag inte hinner så mycket mer än så och det kommer jag vara alldeles nöjd med!

***

Kram på er!

lördag 21 januari 2012

Då har det nästan gått en hel vecka igen! Tänk att tiden kan gå så otroligt fort! Fick ju en väldigt trevlig överraskning i måndags så nu har jag verkligen fått tänka om. Under veckan har jag försökt lärt mig deras sida som vi ska använda oss av i kursen och nu börjar jag allt få lite pejling på den. Det jag tycker är svårt med en distanskurs är att tolka uppgifterna på rätt sätt. Hur det än är så tycker jag att det är mycket lättare när någon berättar en uppgift för mig. Då kan man ställa frågor med en gång om det är något man undrar på. Självklart har vi ju lärare även i denna kursen som man kan fråga men jag tycker ändå inte det är riktigt samma sak.

***

Idag har det varit en riktig slappardag, eller slappardag? Jag har varit ute och gått två gånger men i övrigt har det inte hänt så mycket. Vi hade pubkväll här i Perserud igår och det tog på krafterna.. Kanske har lite med vinet att göra men det säger vi inte till någon. ;)

***

Ha det bra!


Kram

måndag 16 januari 2012

Kom..

.. precis hem från gympan och kollade mailen.. Jag kom in på dokumentationskursen! Trodde jag faktiskt inte att jag skulle göra pga att jag var på 25 reservplats och det var 16 platser.. Men där ser man! Spännande!

Kram

Sitter man här igen då... Klockan är 04,00 och jag kan inte sova... Fattar inte varför jag har så svårt att somna om när jag vaknar mellan 02,00-03,00.. Inte roligt!


***


Helgen har flytit på bra, i fredags tog jag mig en springtur och i lördags blev det skidtur.. Kan säga att jag har fruktansvärd träningsvärk i benen och armarna! Ändå tog vi det väldans lugnt på skidturen för min erfarenhet säger mig att det brukar bli så här.. ;) Ja, ja hur det än är nu i efterhand så var det väldigt gôtt att göra båda turerna!


***


Håller på att rensa en massa gamla meddelanden på fb, vilket jag inte gjort sen jag startade, någon gång i början av året 2008. Behöver jag tillägga att det var en del att rensa? Puh! Men hur som haver så hittade jag en massa meddelanden som jag fick när jag låg på sjukhuset innan och efter jag fick Alma. När jag sitter där och läser så blir jag alldeles varm i hjärtat, tänk vad många man har som bryr sig runtomkring.. Jag minns så väl att även fast det bara var ett litet avtryck så stärkte det mig enormt att få de där små meddelandena!


För mig är det mycket som kommer upp till ytan igen nu, detta med Alma alltså. Vet inte riktigt varför men jag tror att när man är inne i någonting sånt där så finns bara fokuset på att klara av dagen. Man har inget val, man bara klarar det. Vilket leder till att det är en del saker som man inte har utrett, vilket kommer fram nu, när allt ordnat upp sig.


Kanske dags att jag tar fram de dagboksanteckningarna som jag förde och läsa dem. Tack vare min bm som jag hade på sjukhuset, så gjorde jag det. Skrev dagbok varje dag, vilket inte alls är jag egentligen.. Men det är fortfarande svårt att läsa dem, för varenda känsla och smärta som jag kände då, går som ström genom hela kroppen.


Däremot vet jag redan nu att de är ovärderliga de där anteckningarna, för det är helt otroligt vad man glömmer fort!


***


Kram


onsdag 11 januari 2012

Nu har vi fått tillbaka den sista uppgiften och den var godkänd! Jippiee! :) Känns så gôtt att ha fått prova på att läsa lite och se hur det är. Nervositeten som jag hade i början för om jag skulle våga eller inte och spänningen jag hade inför första träffen... :) Ja, det kan jag le åt nu.. Det gjorde jag inte då...Tror att detta faktiskt kommer leda till något bra, så småningom.


***


Nu blir det snart en kvällspromenad med Kicki, så det blir ett kort inlägg idag!


Kram


lördag 7 januari 2012



Den lediga veckan börjar ta slut och till veckan vankas det jobb igen! Nu är det dags att ta nya tag inför vårterminen och jag tror att denna terminen kommer att gå fort. Känner det på mig.


Veckan har bestått av att tittat på skidor, tagit långa promenader, träffat kompisar och umgåtts med Alma. Får erkänna att jag inte gjort så många knop hemma, men varför ska man göra det när man är ledig egentligen? Nej, bort med det dåliga samvetet! Jag har gjort det jag känt för och det är jag glad för!! :)


Idag däremot har jag bakat vaniljbullar och de såg ut som att de skulle bli katastrof men de blev faktiskt helt ok ändå. Alma var i allafall jätteglad över att få vara med och baka dem, sen var det ett väldans tjat om mela bulle. Ja, även fast hon heter Nordahl så har hon Elofssons blod i sig, det går inte att ta miste ;)


***


Mitt processdokument blev godkänt och det är så himla skönt! Nu väntar vi bara på att få tillbaka vår gruppuppgift och sen är allt klart! Har sökt en kurs under vårteminen också men den ser mörk ut för mig, men det går nya tag! Till hösten, kanske....


***


Nu ska jag snart lägga mig framför tv:n och slappa! Ha en skön kväll!



Kram

söndag 1 januari 2012

Sista..

..uppgiften i kursen inlämnad! Jippiieeeeee! :)


Kram