söndag 26 juni 2011

Utan bilder..

... Japp, blir ett inlägg utan bilder idag med... :( Igår skyndade jag mig upp till datorn för att få kolla alla bilder som vi tog nu under midsommar och vad tror ni händer? Ingenting! Blev supersvettig innan jag fick tillbaka kortet in i kameran, men där kunde jag konstatera att bilderna var kvar på minneskortet iaf. Puh! Någonting har alltså hänt med datorn... Typiskt.

Hoppas alla har haft en trevlig midsommar iaf! Det har vi haft med glada vänners sällskap. I fredags var det dags för vårt midommarfirande här i Perserud och vilken tur vi hade med vädret!! Solen sken när vi dansade och det var riktigt varmt och skönt. Precis när alla packade ihop picknick korgarna så började det regna.
I år var vi hemma hos Mikael och Kristin och vi åt sill, grillat kött och rökt fisk. Lite av varje men det var så smarrigt!
Alma och Elin sprang omkring och lekte och vi hade det jätte trevligt!

***

I går blev det också en mycket härlig dag! Jag blev bjuden på 11 kaffe hos Kicki och sen blev jag i princip där hela dagen, bara hemma i kanske en halvtimme och åt mat.
Blå lagårn hade invigning så vi stannade för att vara med på den och sen strax efter 3 gick vi ner rill Kickis brygga och där tog vi oss lite vin och åt ost, kex, vindruvor och jordgubbar! Så mysigt hade vi. Vi gick ner dit för att det var bröllop här i Perserud igår och brudparet skulle åka flotte förbi Kickis brygga så då passade vi på att få se en liten skymt av dem.
Efter det gick vi hem till Cajsa och avslutade kvällen där, så jag kom hem vid 24 och somnade så fort jag la huvudet på kudden.

***

Kram

söndag 19 juni 2011

Arvika 100år..

.. så det var vi såklart sugna på att få vara med och fira under helgen! Så himla mysigt med alla folk som var ute på gatorna. Kunde inte låta bli att förundras över vad mycket folk det finns som bor här och som man aldrig har sett!
Vi fick oss ett smakprov på arvika bakelsen och kaffe, men för mig blev det bara kaffe eftersom jag inte tålde bakelsen. Jag blev däremot enormt tacksam för kaffet för det värmde mig gott inifrån. Lite småkallt tyckte jag det var men så glad för att det i alla fall höll uppe och inte regnade.
Stod på torget och lyssnade en stund men sen fick vi gå vidare för barnen var inte lika sugna på att stå still och bara lyssna.. Konstigt ;)

***

Just nu håller jag på och rensar, rensar och rensar.. Försöker få i ordning på övervåningen så att Alma kan få ett eget rum någon gång.. Känns som det verkligen är dags nu.
Inte det lättaste dock eftersom vi har så mycket s..t! Två och en halv sopsäck har jag fått ihop idag som vi ska kasta och mer kommer det att bli! Hujedamej!
Men nu är jag benhård.. Nu ska det bort!

***

Annars tar jobbet mycket tid nu.. Alltid likadant varje år, ju närmare semestern man kommer ju mer inser man att man har att göra.. Mycket konstigt det där... Men men, bara tre veckor kvar nu och sen är det dags att bara få vara hemma och mysa! :)
I morgon bär det av till Karlstad och doktorn, var så himla längesen jag var där nu så jag hoppas att jag hittar fram ;) Sen blir det såklart några turer på stan och Bergvik också... När vi ändå är där, menar jag!

***

Kram

måndag 13 juni 2011

Studenten..

..är förbi och jag blir så otroligt glad under denna tiden på året.. Minns så himla väl lyckan och förväntningarna som man hade.. Åh! Blir alldeles tårögd.! Fyra studenter har vi i alla fall firat, alla grannar från Perserud, tycker det är kul att nästan alla grannar går ihop och firar dessa högtider tillsammans. God mat i massor har det såklart bjudits på och jag måste erkänna att jag var ganska sleten i fredags..

***

Alma har fått förskoleplats också, nu är allt äntligen klart och jag tror det kommer bli jättebra även fast det skär i hjärtat att hon blivit så stor... Nu kan jag såklart se den negativa sidan av att jobba inom barnomsorgen... Självklart också den positiva, tror det kommer hända mycket med Alma nu under hösten..

***

Hela helgen har verkligen flugit fram och vi har mest umgåtts med nära och kära.. Det var hamnfestivalen här under helgen så jag och mamma tog med mina syskonbarn och Alma på tivolit som var här på besök. Dessutom hade de en teaterföreställning med Pettson och Findus.. Alma somnade precis när det började så hon missade allt men hon var lika glad för det ;)
Igår kom farmor och farbror hit på besök och vi fikade tillsammans på uteplatsen som jag gjort i ordning och kämpat med så.. Nu har det kommit fram hur mycket ogräs mellan plattorna igen! Efter en vecka!! Trodde att det skulle hålla längre än så och jag blir påmind om att jag verkligen inte är någon trädgårdsmänniska.... :(

***

Idag har vi haft en avslutningskväll med alla föräldrar och barn på förskolan där jag jobbar och det var jättelyckat, tycker jag! Vi sjöng för föräldrar och syskon och sen hade vi picknick i gröngräset. Tyvärr blev det ganska kallt på slutet, vi var nära vatten och det blåste så när jag kom in i bilen satte jag på värmen....

***

Nu ska jag gå och lägga mig så jag inte försover mig i morgon igen... Vaknade 06.50 i morse och började 07.30 av Alma... Fick väldans bråttom men jag allt hann i tid till jobbet ändå...

***

Kram

söndag 5 juni 2011

Grattis...

...älskade Alma!
Ett år sen vi döpte Alma idag och vad betyder det? Ett år sen sonden försvann och det är vi så tacksamma för! ( Dopet kommer lite i skymundan, fast det är en dag i sig det med!) Oron vi alla hade för att hon skulle få knapp på magen (hon hade fått tid för det i Juli..) Är så otroligt glad att det gick bra, trots viktminskningen i början. Jag följer flera bloggar där de fortfarande jobbar med att få bort sonden och jag tänker på alla er som kämpar!
Denna stora dag ska vi såklart fira med glass, maränger, grädde och strössel. Almas favorit!

***

Har haft en riktig långhelg nu.. Jag tog ut komp i fredags för vi hade så lite barn så med i morgon har jag varit ledig i 5 dagar- så skönt! Började ledigheten med en tur till Liljenäs i onsdags där vi köpte oss räksmörgåsar och njöt av det härliga vädret.

I torsdags ringde mamma och frågade om vi skulle åka på auktion och det kunde jag ju inte tacka nej till- köpte ett grönt uppsala/ekeby krus "Furuvik". Locket var tyvärr inte helt men man kanske kan göra något nytt, dessutom var det mer saker med i lådan. En fin plåtburk och några porslinsfigurer som vi får se om jag sparar eller inte.. Har inte bestämt mig än...

***

I fredags var jag på förmiddagsfika hos Kicki och hon hade bakat en skogsbärspaj och en cheesecake med rabarberkola på.. Mmmm det var så himla gott!!
På eftermiddagen åkte vi in till stan och fixade några ärenden och så tog vi oss en sväng till Kristin och Mikael.. Barnen lekt och hade superskoj- ett tag. Sen tyckte nog Elin att det räckte med Alma för ett tag. ;)
På kvällen åkte sambon ut med mc:n och efter det gick jag och Kicki på en kvällspromenad- vilken kväll!!

***

Igår var det loppis i Öjerud som lockade, men det var inte så mycket som jag trodde. Köpte en fågelbur eller vad man ska kalla det.. Inte i stål utan i rotting kanske.. Ni ska få se den någon dag.. :) Vi åkte vidare till samlarmässan på Parken men det var heller inte så mycket som lockade... Jag kanske inte var på rätt humör...
På eftermiddagen kom mamma och pappa hit och hjälpte mig att få i ordning på uteplatsen.. Nu är det så fint!!! Tyvärr tog jag ingen före och efter bild men det blev en stor skillnad! Nu har jag bara altanen kvar och nu är jag faktiskt sugen på att få i ordning den med.. Undrar på om jag ska fixa lite blommor och sånt idag... Ja, vi får se... Dagen är helt öppen!

***

Kram