onsdag 30 mars 2011

Bilder från Branäs..


...kommer här!

Alma och pappa i pulkabacken, huset i bakgrunden bodde vi i under helgen.. Nära och bra till allt!

Sista bilden innan jag skadade mig... Här hade jag precis kommit till de andra efter att jag bytt om till slalomutrustningen, sa bara till dem att nu åker jag och krasch....

Tittut!
(Någonting måste vi ju hitta på med i bilen)


Borta bra men hemma bäst! Alma sprang och satte sig i sin älskade puffo så fort hon kom hem! ♥


Kram

måndag 28 mars 2011

Branäs

Hela helgen har vi spenderat i Branäs, vi åkte i torsdagsförmiddag och kom hem igår på eftermiddagen. Så härligt att få åka bort i några dagar och slippa tänka på alla vardagliga grejer!
När vi kom fram i torsdags så tog vi det bara lugnt.. Packade upp alla saker och sen umgicks vi med sambons familj.. Blåste som bara den så det var verkligen iskallt ute, dessutom hade de stängt gondolen upp till toppen så då bestämde vi oss för att stanna inne..

***

På fredagen var det lite sådär med vädret.. Absolut åkbart men ibland var det väldans kallt, snöade lite emellanåt och då piskade snön hårt i ansiktet. Tur att det inte var så hela dagen.. Vi fick åka så mycket skidor som vi ville och på eftermiddagen var alla nöjda och det är ju det som är huvudsaken!

***

I lördags var det sådär strålande vacker väder med nästan inte ett moln på himlen och solen riktigt värmde. Jag tog med mig längdskidorna och åkte runt berget till andra sidan. Ni kan tänka er att jag njöt i solskenet va? :) Åkte 10,5km och det var så underbart! När jag kom tillbaka så grillade vi korv och sen satte jag på mig slalomskidorna för att åka slalom på eftermiddagen. Vad tror ni händer? Jag gjorde skäl för mitt namn på bloggen... Drullputta.. Jag kom på en isfläck och när jag skulle till att bromsa lite extra så small det till i knäet och jag for ner som en sån där snöboll som man ser på tv ibland. Ni vet när skidor och stavar är åt alla möjliga håll och innan jag fick stopp på mig och mina skidor... Jag skulle vilja ha sett hur det såg ut... Ja, där låg jag tillslut mitt i branten på backen och som tur var hade jag med mig mobilen och ringde sambon... Han fick ta sig till mig och tillsammans tog vi oss ner för backen.. Tillslut...
Vi gick direkt till sjukstugan och som tur var är inte skadan så allvarlig, men det gör himla ont ändå vill jag lova.. Så där tog min skidsemester slut och inga mer skidor kunde jag åka.

***

Så nu sitter jag här hemma igen och kan summera att även om slutet på resan kunde varit bättre så är jag ändå nöjd med ha kommit bort ifrån det vardagliga en stund och bara fått vara med familjen.

***

Kram
Sara


(Kort kommer någon dag under veckan)

måndag 21 mars 2011

Måndag

återigen och en ny vecka har påbörjats! Idag har Alma varit på sin 1,5 års kontroll på BVC. 74,5 cm lång, 8630g och huvudomfånget var 47... tror jag.. Allt såg bara bra ut och det är alltid så skönt att höra! Nu ska vi inte dit förräns om ett år om vi inte behöver hjälp med nått under tiden förstås.

***

I Lördags var jag och mamma och gick en långpromenad till slalombacken och det var så himla härligt! Solen sken och den snön som inte hann och smälta bort glittrade som diamanter. Kameran fick jag såklart inte med mig och det ångrade jag medans jag gick.

***

Igår var vi hos några kompisar och hälsade på hos dem.. Vi tänkte bara vara där en kort stund men den stunden blev inte så kort.. Tror klockan var närmare 14:00 innan vi tog oss därifrån men så kan det bli när man har trevligt.. När vi kom hem stod det städning på schemat och jag var faktiskt ganska duktig.. Måste ju få klart allt innan vi åker till Branäs på torsdag, vill inte komma hem på söndag och mötas av dammråttor! Hoppas så att det blir fint väder hela helgen så vi kan njuta ordentligt!

***

I morgon ska jag på healing och det ska bli så himla spännande! Jag har iofs varit på det förr men ingen healing är den andra lik så därför ser jag fram emot det med spänning. Nu ska jag dessutom till en annan person som håller på att lära sig, så vi får väl se hur det går. ;)

***



Kram

måndag 14 mars 2011

Underbara väder!!

Vilken underbar dag!! När jag kom hem från jobbet idag så gick jag ut med Alma på studs! Vi spenderade 1,5 timme ute, då tyckte Alma att det räckte.. Hon var blöt om fötterna, tror att det var därför... Men tänk att lite sol verkligen kan göra att man får hur mycket energi som helst, inte konstigt att folk vårstädar. (Jag räknas inte dit) Däremot har jag börjat rensat bland alla vykort jag har fått under alla dessa år.. Istället att det ligger huller om buller i en låda så köpte jag nya förvaringsboxar i helgen som jag nu håller på att sortera dem i..

***

På tal om helgen så var jag och Kristin och shoppade i Karlstad i lördags, vi hade en riktigt mysig tjejdag. Först var vi inne i stan och var på diverse affärer och köpte alla möjliga saker, som vi självklart behöver. ;) En fika på Royal hann vi med också innan vi åkte till ikea och avslutade dagen där. Jag köpte lådor och batterier.. Jag har nämligen även tänkt att jag ska göra i ordning mina och Lenas kortsaker.. Det har jag typ tänkt i flera år men nu äntligen fick jag tummen ur.. När vi kom hem från Karlstad var det bara att göra sig i ordning för mat på hotellet. Kristin och Mikael skulle dit och äta och frågade oss om vi också ville följa med och det ville vi såklart.. Steak and flames åt vi och det var supergott!
Mamma och pappa var barnvakter till Alma och mamma hade bara lagt Alma i sängen och gått ut ur rummet och hon hade somnat! Sen sov hon ända tills vi kom hem... Busungen...

***

Igår hade vi en riktig slappardag med skidor på tv:n under förmiddagen och eftermiddagen spenderade vi hos gammalmormor, mormor och morfar.. Och vet ni vad mer?? Jag fann kameran! Jisses vad jag har letat efter den.. Var på väg att ge upp hoppet om att vi någonsin skulle hitta den men efter en sista ansträngning så fann jag den! Nu ska här tas bilder igen!

***


Kram

måndag 7 mars 2011

Jag har verkligen insett något hemskt... Jag vet inte var vår kamera är!! Kom på det i helgen när jag och Alma skulle på maskeradkalas hos Klara... Jag trodde den var på det vanliga stället men icke... Hmm, känns olustigt måste jag erkänna...
Det har varit en fullspäckad helg, började i lördags med samlarmässa på parkhallen. Så himla mycket grejer!! Inte alla mässor som jag blir sugen på saker men denna gången var det verkligen hur mycket som helst som jag ville ha!! Dessvärre har de börjat ta ut otroligt mycket pengar för allting men några saker köpte jag allt ändå... Jag hoppas jag snart finner kameran så ska ni få se vad jag köpt...

Sen var det dags för maskeradkalaset.. Alma hade så himla kul! Till en början så var hon lite blyg och ville sitta i mitt knä men sen! :) Alma var med överallt och de stora tjejerna tog hand om henne och jag tror att de hade roligt dem med. :)
Det var såklart fika, lekar och godis också men Alma äter inte godis så hon fick en liten virkad figur i sin påse och hon älskar den! :) Hon har den med sig överallt och lite till just nu så det gäller att hålla ordning på den!

***

Igår ville farmor ha Alma hela dagen så sambon åkte in med henne på fm och sen hämtade vi henne inte förräns på kvällen. Hon hade haft det så kul hela dagen! Jag hade ju tänkt från början att jag skulle hinna med ditten och datten men det bidde inte riktigt så eftersom det visade sig vara väldigt mycket skidor så jag hamnade i soffan hela dagen! Men men vi skulle ju få ha vår egen tid och då får man ju göra vad man vill med den tiden..

***

Idag har jag varit på storkalas hos min kusin som fyller 50år. Tycker om att gå på kalas jag! Först och främst är det kul att träffa mina släktingar för det gör jag inte så ofta längre.. Sen är det så himla gott att äta smörgåstårta och för att inte prata om fikat... Mums!

***

Kram