söndag 30 januari 2011

Håller...


... på att försöka göra i ordning alla kort som finns lite varstans på datorn och här är kort för nästan precis ett år sen! Nästan att jag har glömt bort att Alma hade sond, känns så himla längesen. Ja nu ser ni hur det ser ut.. Men vad gör väl det? Hon har ingen sond och hon älskar mat, det kunde man aldrig tro för ett år sen! :)

***

Jag var ute och tog en massa natur bilder igår men jag kom ut lite för sent. Solen hann att gå i dis så de blev inte riktigt som jag hade tänkt...


Tänk vad många såna här små uthus/skjul det finns i Sverige som man kanske åker förbi eller går förbi.. Man tänker inte på att det kan finnas en historia i det.. Det här är den gamla tvättstugan i Perserud.. Här har min farmor och många andra tvättat sina kläder många gånger innan tvättmaskinen kom. Där slet de med den för att få den ren... Inte som nu när det bara är att trycka på en knapp... Ja, mycket kan en bild berätta och visst blir bilden finare med en historia? Tankarna skenar iväg en stund och man blir påmind om att allt inte var bättre förr...

***

Kram

tisdag 25 januari 2011

Men...

...vad är jag för mamma egentligen? Glömde ju att skriva att Alma pusslat ihop allt nu och kan gå! Helt plötsligt i fredags kom hon på det och nu är det snart mer att hon går än att hon kryper! Var bara tvungen att säga det! :)

Kram

måndag 24 januari 2011

Här...

...sitter en alldeles för trött mamma och skriver.. Alma har blivit sjuk igen och hon sover så himla oroligt, vilket gör att mamma inte kan sova.. Jag har varit vaken sen klockan 03,00 men vid 04,00 kände jag att det inte var någon idé att ligga kvar längre. Blir en lång dag idag med andra ord för efter jobbet så har vi Apt på jobbet så jag kommer inte hem förräns ikväll. Men huvudsaken är att Almas förkylning snabbt går över denna gången så hon inte blir sådär super dålig..

***

Under veckan har det mest gått i tv- tittande.. Skidor, handboll och hockey gillar jag och det har det varit en hel del, så jag är supernöjd! :)
Har faktiskt hunnit baka lite också, blåbärsrutor, bullar och semlor. Dessvärre hade jag inte någon grädde hemma så jag har inte hunnit ätit min första semla än, men det kommer!
Sen har det bara blivit såna där saker som man bara måste göra.. Diskat, tvättat, strukit gardiner och satt upp dem, ja ni vet.. Sånt där som jag iaf tycker är tråkigt.. Men fint i fönstren blev det och det är jag nöjd över..

***

Kram

måndag 17 januari 2011

Förra...

...veckan bara flög fram! Fick dessutom jobba både torsdag och fredag också och det var precis lika kul! :) Redan hunnit fått nytt jobb också så nu ska jag jobba 75% ett tag.. Vi får se hur länge det blir, beror lite på om sambon får jobb osv...

I tisdags provade jag mina nya slalomskidor i Rackstadbacken. Tänk att man kan bo så nära en slalombacke och nästan aldrig vara där! Räknade ut att det säkert var 15 år sen sist... Konstigt för jag är ju bara 20år och jag började åka slalom när jag var typ 10år... Det går ju inte riktigt ihop! ;)

Jätteskönt var det iaf att åka! Pjäxorna var lite hårda att åka med det första, så vi bestämde att vi skulle åka tre åk och sen blev det fika.. :) Efter fikat så gick det hur bra som helst att åka..:)


I onsdags blev det längdskidor i stället och det var så himla skönt. Jag tränade mest på teknik och tillslut så lossnade det allt lite för mig. Var så himla längesen jag åkte längdskidor så jag har glömt bort det mesta.. Några vurpor blev det, tur att snön är så mjuk att landa i..



Behöver jag tillägga att efter dessa två skiddagarna så har jag knappt orkat gå... Inte direkt vältränad så idag är första dagen som jag inte känner nått i benen.....


***


I lördags var jag och Alma på hennes första julgransskakning och det var hur mysigt som helst... Vi kunde tyvärr inte vara med på så mycket eftersom hon inte är så stor än men jag tänkte ändå att traditioner är till för att börjas i tid med... Först fikade vi, sen blidde det pyssel för dem som kunde det, det fortsatte med dans kring granen, flygplansrejs, tomten kom på besök, efter det blev det prisutdelning, korvätning och fiskdamm... Men Alma blev så trött så vi missade lite på slutet.. Men det gjorde ingenting.. Det hon tyckte var roligast var att dansa kring granen och det hann vi med!

***


Kram

måndag 10 januari 2011

Första....

..dagen på jobbet idag och det känns helt underbart! Så himla kul att vara tillbaka igen och få träffa alla! :) Känns bara konstigt att jag bara ska jobba två dagar i veckan men jag hoppas det blir mer eftersom jag kan gå in och jobba om någon är sjuk eller har semester..

***

Under veckan som gått har jag shoppat nya skidor- ÄNTLIGEN! Vet inte hur länge jag tjatat om att jag vill ha nya skidor och nu äntligen fick jag tummen ur och köpte mig ett par.. I morgon ska jag prova dem i Rackstad backen, tänkte jag. Ta ett kvällsåk efter jobbet, om jag nu orkar vill säga.. Kanske är helt slutkörd.. ;)

Dessutom passade vi på att köpa en ny barnstol till Alma nu också som hon kan ha ända tills hon blir "stor". Kändes som hon växte hur mycket som helst när vi bara bytte den!

***

I torsdags undrade Kristin om jag ville med på auktion och det kunde jag inte tacka nej till. Självklart så kom vi båda hem med massor av saker.. Så himla lurigt av dem att kasta med en massa saker som man egentligen inte vill ha, med saker man vill ha och så får man en massa saker som man måste göra sig av med.. Köpte iaf lite mer burkar, en gammal besticklåda i trä och några äggkoppar som jag tyckte var superfina!

***


Kram

måndag 3 januari 2011

Måndag...


..igen och idag har jag semester! :) Det har jag inte haft på nästan 1,5år men idag och i morgon har jag det. Tycker jag är alldeles lagom att börja med efter min föräldraledighet..

Gott nytt år! Hoppas ni hade en trevlig kväll! Det hade vi, med massor av skratt och god mat. Vi började med förrätt som i år bestod av parmaskinka, fikon och mozarellaost, som Jesper hade gjort. Huvudrätten var kyckling med ett täcke av soltorkade tomater och fetaost, till det var det tagliateller.. Efterrätten var Créme brûlée och allt var super gott. Efter det blev det såklart dricka och chips också så vi blev mätta och goa! :) Det gick även bra med Alma, hon somnade inte allt för sent och det kändes bra.

***

Igår var jag på Änglagård 3 och den var så himla bra, tyckte jag! Över förväntan, den har ju inte fått så bra kritik så jag blev positivt överraskad. Absolut sevärd!

***

Alma har börjat prata mer och mer nu och det är så himla gulligt att höra henne! Man blir så snopen att det helt plötsligt kommer en massa nya ord.. Dessutom märker man att hon förstår mer nu än vad hon har gjort, ber man henne hämta en sak så gör hon det. :) Lilla stumpan... Känns väldigt längesen som hon hade sond och bara låg still på rygg... Tiden går fort så det är bäst att man tar tillvara på den!


***

Ha det bra!

Kram