måndag 29 november 2010

Kolla in...


...busungen!! Hon är så himla rolig just nu.. Hittar på alla möjliga hyss... Rätt som det var igår så hade hon tömt lådan på innehåll och satt sig i den!! :) Mycket skratt här på dagarna vill jag lova!

Idag har vi varit på bvc och fått spruta, inte så kul men det gick snabbt över som tur är..
Hon var 70cm lång och vägde 7585g så hon följer sin kurva som hon ska. Vi har fått tid till hörselvården nästa vecka så då ska vi dit och se om hon hör som hon ska.. Vi har inte märkt något iaf men det är bra att de har alla extra kontroller på henne, tycker jag.

***

Igår var jag nere på skyltsöndagen en sväng och köpte lite julklappar, det var så kallt så kallt. Det blåste verkligen in i märg och ben så jag sprang mest inne i affärerna.. Efter svängen på stan hade Lollo ordnat med adventsfika och det var så mysigt! Dessutom var brasan tänd när vi kom och det var inga fel! :)

Annars har jag mest städat under veckan som gått, inför marknaden så har huset kommit på efterkälken så jag har haft en del och gjort vill jag lova.. Inte färdig än men jag tar lite i taget, mycket roligare så...

***

Har lovat sambon att jag kommer ner 13,40 så nu är det bäst att kila! ;)


Ha det bra!


Kram

måndag 22 november 2010

Så var...





.. denna helgen slut och detsamma är jag.. Så trött, så trött och frusen... Det var riktigt kallt i år, kallare än föregående år.. men kul hade jag! :)
Inte ett inlägg under hela veckan så ni förstår att jag hade lite att stå i va? Tyckte att jag var så himla bra med men det blev sent i fredags kväll vill jag lova.. Somnade runt halv ett och vid kvart i fyra ville Alma upp och leka... Gissa om hennes mor var sugen på det.. Nej, skulle inte tro det.. Alma somnade om en timme senare och då var jag pigg som en mört så jag gick upp...

Det tog en liten stund för oss att packa upp allt i år men vi var allt klara innan 10.00 när marknaden började och det är ju det som är huvudsaken.
Efter jag varit på marknaden hela dagen så var det kalas för mamma som fyllde år i söndags, men eftersom jag var på julmarknaden så tog hon det på lördagen, det skulle bli så sent att ha kalaset på söndag. Kallskuret och potatissallad med olika grönsaker och frukter bjöds det på och det passade oss alla i smaken..

***



Jag tyckte inte att det var så mycket folk på lördagen men igår kom det mer (om man jämför med söndagarna annars) så det var en lyckat helg. Nu längtar jag bara till nästa mässa och det blir inte förräns nästa år så jag kommer att få längta ett tag! :)


***

Kram

söndag 14 november 2010

Saffransdoft...


... har intagit Lycka denna helgen! Nu bakas det saffransskorpor i massor!! Det luktar helt underbart måste jag tillägga.. :) Tre satser har jag gjort än så länge och jag har två satser kvar att göra innan helgen, när julmarknaden i Brunskog är.

***

Dessutom har jag hunnit med att sova över på Eklunden i Klässbol med "tjejerna", samma gäng som fixade 30års kalaset i början av sommaren... Det var helt underbart! Så avkopplad som jag blev där, var det längesen jag var. Kom på mig själv när jag kom hem att jag verkligen levde i nuet när jag var där. Inte en tanke åt ett annat håll under hela tiden vi var där.. Häftigt! Om man tycker om att bara vara så rekommenderar jag verkligen att åka dit..
Igår när vi kom dit så började vi med att fika och stri som bara vi kan, sen så tog vi oss en riktig långpromenad på dryga timmen. När vi kom tillbaka gick vi och basta och sen gjorde vi oss i ordning för middagen.. Efter den så satte vi oss framför brasan och stre, spela spel och skrattade ända tills vi skulle gå och lägga oss.

***

Idag har vi varit och firat min pappa på farsdag, mamma bjöd på middag, efterrätt och kaffe, så det blev en lugn dag för mig hela dagen... Alma hade en egen liten skattjakt med sin pappa i morse när jag var borta så han var redan firad när jag kom hem ;)

***

Kram

fredag 12 november 2010

Kan inte sova...

Usch, jag gillar verkligen inte när det blir å här... Somnade i soffan och på väg från soffan till sängen blev jag pigg! Min erfarenhet säger också att jag inte kommer att somna mer för den här natten och jag vet... Jag somnar inte lättare när jag går upp och sätter mig vid datorn...:(


***

Under veckan har jag mest pysslat och donat för julmarknaden och hör och häpna jag är nästan klar! Ja, inte med skorporna och godiset men med sakerna jag själv ska ha med.. Har bara lite småplock kvar, väldigt skönt att en vecka innan ha allt under kontroll! :)

***

Idag, hmm igår blir det, var jag och Alma på spökfest, spännande som bara den! Det var på mitt jobb (kallar det fortfarande det, vet ju inte riktigt vart jag hamnar efter jul) och så himla kul att få träffa alla! Jag och Alma var utklädda till svarta katter, trodde aldrig att Alma skulle ha på sig ett diadem så länge men hon uppfattade nog inte riktigt att hon hade det på sig :)

***

Kram

måndag 8 november 2010


Ibland undrar jag på vart alla dagar försvinner... Jag menar, jag börjar snart jobba igen.. JOBBA? Vart tog detta dryga år vägen??? :) Men det ska bli riktigt kul att börja jobba igen, längtar tillbaka som bara den! :)

***

I fredags var jag på Björn Skifs i Karlstad på Löfbergslila arena, riktigt kul! Jag fick det i födelsdagspresent av Anna m familj.. Vi åkte direkt efter att hon slutat jobba i fredags och vi hann in i en affär.. Sen gick vi och åt mat på Napoli och helt plötsligt hade vi pratat bort nära två timmar så då var det dags att åka på konserten... Typiskt.. :) Jag skulle ju shoppa lite julklappar hade jag tänkt mig..

***

I lördags var vi på 97års kalas hos min mormor. Vilken ålder va? Åldern har börjat visa sig på henne nu men hon bor fortfarande hemma och klarar än så länge det mesta själv.. Hon hade bakat allt kaffebröd själv och det räcker inte med sju sorter om jag säger så....

***

Idag har jag varit hos familjen Allvin och lekt med Olof, Gustav och Alma.. Är helt slut! :) Ändå så var de inget bråkiga eller nått, super lättvindiga.. :) De var ändå bara tre.... Tur att jag har 1½ månad kvar innan jag ska börja jobba, måste nog försöka "träna" upp mig lite ;)

***


Kram

torsdag 4 november 2010

Skogsdag..

.. eller en förmiddags skogstur blev det idag.. Syrrans barn har höstlov och idag skulle de hälsa på deras morfar i skogen och då passade jag och Alma på att följa med... :) Det började med att vi fick åka traktor över en bäck, det har ju regnat så himla mycket de sista dagarna så vi kunde inta ta oss över den annars.. Det uppskattades ju inte av alla barnen! ;)

När vi framme gick vi och utforska platsen vi skulle vara på och då passade jag på att plocka lite dekorationen som jag ska ha till mina kransar på julmarknaden. Sen var det dags att göra upp en eld...
Menas vi satt samlade och väntade på att det skulle bli en glödbädd så somnade Alma i mitt knä och morfar gjorde en "säng" till Alma...


Strax efter det då blev det iaf korvgrillning och det flög korvar överallt, tyckte jag! :)
(som det ska göra när man är i skogen och grillar)


När vi kom hem så gav vi Alma mat och bara någon timme efter det så var det dags för en promenix med Kicki.. Vi gick runt Perserud och jag passade på att ta några bilder då med.. Så himla fint väder idag så jag kunde inte låta bli...



Ha det så gôtt under helgen!

Kram

måndag 1 november 2010

DIY Smyckes låda, display..

Jag håller ju på med att pyssla lite olika smycken nu och något som alltid behövs är ett ställe att förvara dem på.. Tänkte att jag skulle visa er hur jag gjort dem, det kan ju så ett frö hos någon annan..


Det som behövs är:
Sax
Kniv
Dubbelhäftande tejp
En låda (eller något annat som man vill förvara smycket i)
Skumgummi bit
Tyg bit som är något större än skumgummibiten

Först klipper jag ut skumgummit så det passar lådan.

Sen tejpar jag dubbelhäftande tejp på skumgummit så det täcker det mesta.

Så här ser det ut när man är klar med det..

Ta bort skyddet för tejpen och lägg tyget över.

Vik in kanterna och märk ut var du vill att smycket ska vara. Ta kniven och skär ganska djupt ner i både tyget och skumgummit, för en ring kan man skära en längd på ca 2cm. Ett halsband är det nästan lättare tycker jag att klippa två jack där uppe på kanten..


Tyvärr så blev inte bilden den skarpaste men jag hoppas ni ser hur jag menar ändå.. ;)


Kram