torsdag 25 februari 2010


Idag har vi varit ute på en skidfärd jag och Kicki.. Åkte på sjön en liten tur, här stannade vi och fikade och det var såklart det bästa på hela färden! :)
Får se hur jag mår i morgon, jag har inte åkt längdskidor på typ 15år så jag antar att en del muskler legat i vila en lååång stund...
I måndags skulle vi ha gjort halsundersökningen men det blev inget, läkaren var sjuk så nu måste vi vänta på en ny tid.. Hemsjukvården kom hit istället och nu hade Alma gått upp 90g och det ska vi vara nöjda med tycker dem så då får vi väl vara det! :)
Köpte en ny flaska till Alma i söndags när jag och Kristin var i chb och shoppade, första gången vi provade den så drack hon 31ml! Tyvärr var det mer eller mindre bara en gång... Hon kom på att det kom mat ur flaskan och då var det inget roligt längre..
Ha det!

Kram

torsdag 18 februari 2010

I tisdags var det dags för synundersökning i Karlstad igen och äntligen såg det bra ut i ögonen på henne! Nu ska vi inte på någon undersökning förräns hon är ca 2,5år! Äntligen ett steg i rätt riktning! :)

Dessutom hade Alma gått upp 140g sen i fredags!
Så nu var vikten: 4480g

Kändes såklart helt underbart det också.. Trodde nästan att on gått ner eller stod kvar på samma vikt för hon har spytt ganska mycket under helgen. Men nu i efterhand berodde det säkert på att hon fått förmycket mat mot vad hon har varit van.. :)

Den här veckan har jag äntligen börjat gjort lite mer saker på dagarna.. Varit ute och gått med både Kicki och Anna.. Börjat lägga upp gardinerna som jag köpte för ett tag sen, tvättat, lagat mat mm.. Tror nästan jag fick mer energi nu när jag fick se en positiv förändring hos Alma.. Dessvärre äter hon inte lika mycket från flaskan som hon gjort efter att hon spydde upp sonden.. Verkar som det påverkade henne en del :(
Ja, ja vi får hoppas vi snart får komma till nutritionsteamet  så vi får börja om..

På måndag har Alma fått tid i Karlstad för kamera undersökningen i halsen... Usch, det ser jag verkligen inte fram emot.. Stackars liten... Men de ville göra den ändå.. Jag ifrågasatte eftersom  hennes reaktion inte är densamme nu som den var. Men med hennes problematik som hon fortfarande har med maten så vill de göra den och det kan jag ju förstå..

Nu ska jag se om jag kan fortsätta med gardinerna!

Ha det!


Kram

lördag 13 februari 2010


En go och glad tjej har vi fått nu efter att vi fått hennes nya medicin! Vi märkte stor skillnad redan efter första dagen! Hon är mycket piggare, har inte alls lika mycket problem med magen, äter mer åt gången och hon spyr mycket mindre.. Stackarn.. Hon har nog haft mer problem än vad vi har förstått.. Tur att det finns medicin som kan hjälpa henne..

I torsdags spydde hon upp sonden :( Det var jätte hemskt! Sonden kom ut genom munnen och eftersom den kommit ut ur den så kväljde den henne hela tiden och då fick hon ingen luft.. Ja, innan jag hann och dra ut den så var jag ganska panikslagen måste jag erkänna. Jag och sambon beslöt oss iaf för att inte åka till Karlstad och sätta in den för hemvården skulle komma dagen efter och vi tänkte att vi får väl stå ut en natt med mycket skrik om det är så.. Hon brydde sig inte det minsta.. Hon kanske fick i sig 50ml på hela natten men sa inte ett ljud om det.. Lite konstigt är det för hon måste ju ha varit hur hungrig som helst.. Inga-Lill som också jobbar i hemsjukvården höll med.. Hon borde varit mer hungrig...

Vikt: 4340g

Helt ok med tanke på att hon inte ätit mycket under sista natten..

Denna helgen har det varit kalas för hela slanten.. Igår fyllde pappa år och idag hade min syster och hennes man kalas för att de fyllt 35 år... Förra året.. Hennes man har hunnit fylla 36år.. :) Bättre sent än aldrig heter det väl..

Annars har det inte hänt mycket under veckan, äta, sova, pumpa, se på tv och läsa alla bloggar jag följer.. Det är det jag hinner!


***

Kram

lördag 6 februari 2010

Här kan ni läsa artikeln!


Kram

fredag 5 februari 2010

Denna veckan har sambon börjat jobba igen efter 4 månader hemma! Stor omställning för oss alla tre.. Mest för mamma tror jag som måste ta alla mål mat på natten och det är jag inte van.. ;)
Tur att man inte behöver stressa på dagarna, vi går upp när vi känner för det och det är allt mellan 9-13! :)

I onsdags var vi med i ett repotage i Vf, både jag och sambon fick en lite smärre chock när vi fick se att vi var på första sidan och mitten uppslaget! Men det var jättebra skrivet, lite små fel men det spelar ingen roll i det stora hela tycker vi.. Så nu har vi både varit med i tidningen och lokal tv:n jag och Alma.. Riktiga kändisar :)

Igår var jag, Almas morfar och Alma i Karlstad på sjukhuset igen.. Alma var på ögonundersökning- ser ganska bra ut men än kan de inte släppa oss.. (Hur många gånger har de sagt det..)
Efter det fick hon vaccin mot Rs-viruset och säsongsinfluensan, de bytte sond och så fick vi träffa läkaren.. Hon fick medicin mot att maten går upp och ner, vilket vi provade i morse och den minen! :) Den går inte att beskriva.. Den var smaksatt med pepparmint och det gillade inte Alma kan jag säga så vi får väl se hur mycket jaga kommer att få i henne av den..

Dessutom skickade de en remiss till et nutritionsteam som de har på sjukhuset som är bättre på det här med maten.. Åh, kändes som en sten lättade från mitt hjärta! Äntligen ett steg i rätt riktning! Vet inte riktigt hur sånt går till men de är iaf utbildade på att lära små barn att äta.. Så nu ska jag fortsätta så som jag gör... Först får hon prova flaska och sen sondar jag upp resten.. 


De mätte och vägde henne också..
Vikt:4225g
Längd 52,5cm

Hennes kurva ser fortfarande bra ut fast hon inte gått upp så mycket nu på slutet så det kändes också bra..

Ha det!
Kram