fredag 29 januari 2010

Det har hänt så himla mycket med Alma nu de sista dagarna! Hon har börjat att le mycket mer, hon lyfter huvudet, hon tycker det är superduper kul att ligga under babygymmet. Och det är så skönt att se att det går framåt..
Med maten är det däremot ingen framgång, jag hoppas så att jag snart kan säga att vi har dragit sonden men det verkar som om det nog kan ta tid... Till veckan ska vi träffa läkaren igen och då får vi se vad de tycker.. Tror nog att det blir någon mer utredning på henne, hon är ju trots allt 1,5 månad korrigerad tid nu...
Igår var jag och en kompis i chb och shoppade, jag handlade en tröja, gardiner och nya längdskidor.. Nu ska jag bara försöka komma ut och åka någon dag.. Känner mig själv så man vet aldrig.. Kanske inte blir något heller, men då har jag iaf längdskidor och kan använda dem något annat år! ;)
Nu ska jag gå ner till en sovande prinsessa så sambon får ka in till stan.
Ha det bra!!
Kram

torsdag 21 januari 2010


Här kommer en bild på gumsan igen! Här har hon på sig kläder som hennes gammelmormor virkat, 96 år gammal.. Helt otrolig hon!
Här flyger dagarna fram.. Tycker knappt jag vaknat så ska vi lägga oss igen, inte vissta jag att det var så här att vara förälder men jag njuter i fulla drag! Detta med maten är fortfarande ett problem för gumman, nu sätter hon inte i halsen så ofta men hon äter inte ur flaska eller bröst för det... Men vi ger inte upp! Träna träna..
Såg på en dokumentär förra veckan om barn som är födda ör tidigt och jisses vad jag grinade, räckte med att höra ljudet från apparaterna så fick jag gåshud. Kände igen mig i precis allt och sen satt jag och kramade Alma hela kvällen för jag är så hmla glad att allt har gått bra!
Var på ögonundersökning igen också och nu fick vi tid om två veckor istället, det såg lite bättre ut men de kan fortfarande inte släppa henne.. Längtar tills det är över för detta med ögonundersökningar gillar hon inte! Hon blir så rasen!
Annars så håller jag på att rensa rensa rensa här hemma när hon sover och det inte är något bra på tv.. :) Ett skåp klart och det blev superbra, känns underbart.. Däremot har jag inte fårr bort granen än och det stör mig så in i norden. Varför gör jag det bara inte? Varje dag tänker jag på den och mår dåligt för att den är kvar men ändå står den kvar där när jag lägger mig på kvällen..
Typiskt mig..
Kram




Denna award har jag fått från Fru Rehn. Tack Erica!!
Med utmärkelsen följer att jag ska:
  • kopiera awarden till min blogg
  • länka till personen som gett mig awarden
  • berätta sju intressanta fakta om mig själv
  • välja ut sju bloggar som jag skickar awarden till
  • länka till deras bloggar
  • lämna en kommentar i deras blogg och skriva att de fått en award

Mina sju fakta (om de är intressanta vet jag inte) ;)
  1. Min favorit årstid på året är våren
  2. Har många projekt som jag påbörjar men aldrig avslutar
  3. Är en riktig slarvmaja men hatar när det är rörigt
  4. Sover alltid med strumporna på
  5. Älskar ostbågar (är överlycklig nu när jag kan äta dem igen! Många påsar har det blivit)
  6. Älskar lampor och burkar
  7. Har väldigt många böcker i bokhyllan som jag aldrig har läst

Jag ger awarden till:

Morfen

Karin

Anna

Emelie

Carina

Marie

Åsa

onsdag 13 januari 2010

Oj, ytterligare en vecka har gått och jag får erkänna att jag hunnit med en del.. Nu har jag en helt annan syn på det där med att hinna med mot vad jag hade förr men ändå..

Vad har jag gjort då?

  • Jag har frostat av frysen eftersom det har varit allt annat än varmt ute..
  • Vi har hälsat på några kompisar.
  • Vi har haft 40års kalas här hemma (Ingen av oss utan min svåger)
  • Pratat i telefon
  • Börjat städa bort julen
  • Bakat en kaka
  • Varit i karlstad två dagar med Alma

Ja, det är nog det och jag känner mig supernöjd :)

Förra veckan så pratatde jag med Maggan, som är vår sjuksköterska inom hemvården, om att Alma sätter i halsen väldigt mycket när hon äter och detta är väldigt jobbigt! Maggan tyckte också att Alma behöver kollas upp ytterligare för hon börjar faktiskt bli stor nu.. Så i måndags åkte vi till karlstad igen..

Vad tror ni hände?

Alma var hur duktig som helst. Hon åt från både mig och flaskan utan att sätta i halsen.. Hon var jättepigg och alert, spydde inte en enda gång och visade sig från sin allra bästa sida.. :) Så himla typiskt.. Men, det spelar iofs ingen roll heller.. De tror på oss så hon ska få genomgå en undersökning där de går in med en kamera och kollar i svalget på henne. Usch, inget vidare men det är ganska skönt att få det utrett också..

***

Kram!

måndag 4 januari 2010

Idag har jag och Kicki varit på en jobbig men underbar promenad i skogen.. Himmel vad snö det var! Gick nästan ända upp till knäna ibland... Var ganska sleten när jag kom hem :)

***

Denna veckan har vi hårdtränat Alma till att amma från mig men det har inte gått så bra.. Hon sätter i halsen väldigt mycket så tillslut vågade jag inte ge henne mer.. Provade också med flaska men hon satte i halsen även med den så idag när jag pratade med Maggan i hemsjukvården så tyckte hon att detta var ett fall för läkarna..Inte meningen att det ska vara så..Skönt att de lyssnar på en orolig mamma. En liten del av det beror säkert på att Alma behöver träna på att äta men att sätta i halsen och bli borta i flera sekunder, det tycker jag behöver kollas upp..

***

I morgon bär det av till Karlstad igen, det blir ögonundersökning och sen kommer det säkert att bli ett läkarsamtal också, just för det här med måltiderna.. Kan tänka mig att det tar nästan hela dagen, på något vis blir det så när vi ska dit.. Alltid något som krånglar tycker jag..

***

Kram