fredag 31 juli 2009


Ja, när man nästan inte får se någon sol på hela semestern så får man väl visa en lo som gör att man iaf får lite sommarkänslor... :)
Tre inlägg på samma dag, inte ofta jag lägger in men jag ligger så långt efter med att visa mina lo:s så idag fick det bli så..

Idag är det min sista semesterdag, måste säga att det hänt en del denna semestern!

  • Jag har varit på ultraljud
  • Hjälpt syrran att flytta
  • Scrappat
  • Varit i Dalarna
  • Träffat kompisar och släkt
  • Plockat blåbär och svamp
  • Bakat
  • Läst
  • Varit på loppisar och auktion
Och sen får man ju inte glömma vädret! Tror aldrig jag haft så här dåligt väder på min semester någonsin... Men jag har haft det bra ändå!


De två senaste dagarna har det inte hänt så mycket.. Igår var vi nere på stan och åt på Thai restaurangen tillsammans med några kompisar. Åkte sen en snabb sväng till Charlottenberg och köpte tejp, ja tro inte jag är tokig nu när jag åker ända dit för att få tejp, men den skulle vara dubbelhäftande och syrafri..
Efter det åkte vi hem till mamma och pappa, där fick vi glass, blåbär och kaffe -Mums!
Satt hos dem i flera timmar och bara pratade så innan vi kom hem var det kvällen!

Idag har jag pysslat ihop tre sidor på förmiddagen och sen åte vi in till stan och åt mat på Café Cupé tillsammans med svärmor och svägerskan.. Annars har det inte hänt något mer tror jag... JO!! Det har det! Vet ni vad jag vaknade av igår morse??? Jag kände en spark på utsidan av magen! Det var så himla häftigt så jag kunde inte somna om efter det, vaknade halv sex... :)


***

Kram

Titt ut fick vi leka om och om igen.. Finns det någon roligare lek? :)


Här är mitt bidrag i pysseltagens månadsutmaning i Juli. Man skulle ha 4 olika mönstrade papper, öljetter och knappar på sin utmaning. Går ut idag klockan 23:59 så om du vill vara med får du skynda dig.. :)



onsdag 29 juli 2009


Igår pysslade jag lite på förmiddagen innan jag gjorde mig i ordning och åkte in till stan och träffade Marleen. Vi åt lunch på Jennys och det var gôtt att få se henne igen.. Blir alldeles för sällan nu för tiden! Efter det handlade jag lite mat och sen åkte jag hem och hade tråkigt!! Kan ni också bli sådär uttråkade ibland så vad man än tänker på att göra så är allt bara tråkigt!? Som tur var ringde mamma och frågade om jag ville med ut i skogen och plocka svamp, vilken räddning!! Vi var ute i två timmar och som ni ser fann vi hur mycket svamp som helst! Jätte roligt var det men på slutet var jag ganska sleten måste jag erkänna, men man kan ju inte heller gå ifrån skogen när man hittar svamp överallt!
När jag kom hem förstår ni nog vad jag var tvungen att göra.. Rensa och förvälla.. Jag var helt slut och när jag hade typ en tredjedel kvar kom min käre sambo till undsättning och tog det sista! Tack!! ♥


Idag tog jag med mig sambon till Högvalta på auktion, fick med mig två dukar och en fågel av Gunnar Nylund därifrån.. Egentligen åkte jag dit för några glas som jag ville jätte gärna ville ha, men menas jag betalade för fågeln måste han ha tagit glasen!! Så typiskt min otur! Så det bidde inga glas, men det var tydligen inte meningen... ;)
Sen åkte jag hem till Kristin och Mikael en snabb sväng och kollade in deras loppis som de hade i trädgården- Kom allt lite folk menas jag var där.
Efter det åkte jag och sambon till Grums där vi åkte till Kyrkogården med blommor till hans pappa, farmor och farfar. På hemvägen åkte vi inom Liljenäs och åt en varsin räksmörgås... Mums! Fann en loppis i Klässbol som vi åkte in en snabbsväng på, där köpte jag mig en burk och två kort :)



***


Kram

måndag 27 juli 2009

Igår var jag och mamma i Nysäter på antik och samlarmässa. Väldigt mysig mässa där med MASSOR av saker! Jag fick med mig denna fotogenlampan hem och två tallrikar till min Sundborn servis- det var ett tag sen jag köpte mig något på mässorna jag varit på så jag var mer än nöjd. Efter det åkte vi till Rackstads hembygdsgård och kollade på deras hantverksmässa.. Massor av fint där med men för att få de riktigt fina sakerna så gäller det att inte vara där sista dagen...
Sen bar det iväg tll Gunnarskogs hembygdsgård, till en liten bod där de också sålde lite hantverk. Där köpte vi också lite lotter som jag vann på, en grytlapp :)


Idag tog jag och Krstin oss en tur till Tinas Ting och kollade in hennes härliga sortiment, nu har hon även fått dit lite kläder och de var så himla fina! Blev jättesugen på en tunika, men jag får tänka lite på den, kostade en del och jag tänkte ha den på mig till vardags, så vi får se..
Sen åkte vi till Ulla Nilsson och kollade på hennes keramik, så himla sugen på att köpa nått men jag lyckades hålla i pengarna även där.. :)
Fika kunde vi ju inte hålla oss ifrån så efter Ulla Nilsson åkte vi till Järnvägscaféet och tog oss en fika- Perfekt avslutning på denna dagen!


***

Kram

lördag 25 juli 2009


I torsdags tog jag med mig mamma ut i skogen och plockade lite kantareller, vi fann inte så himla mycket men två små förvällda påsar blev det för mig. Det är så otroligt gott med kantareller! På eftermiddagen åkte jag hem till "Anna" och plockade av lite hallon i spöregn! Jag var redigt blöt när sambon hämtade mig vill jag lova!
Vid sju-tiden kom Kicki och Linus hit och vi grillade och satt och pratade tills klockan var närmare tolv, när de gick rensade jag hallonen...

Igår var jag ute i skogen igen men istället för svamp så plockade vi blåbär istället! Vi fann ett ställe som det var hur mycket blåbär som helst.. Syns inte så mycket på bilden men om ni klickar på den så kan ni se hur stora de var.. Ingen konst att plocka blåbär när det är så mycket och stora!
På eftermiddagen pysslade jag lite och sen kollade jag och sambon på Wallander.

Idag har jag varit i stan med mormor och handlat lite med henne, nu när jag kom hem gjorde jag klart hallonsaften som jag påbörjade igår, det blev en rårörd hallonsaft av bären jag plockade hos "Anna"- Mums! Nu ska jag sätta mig och pyssla lite igen innan det blir film!


***


Kram

torsdag 23 juli 2009


Nu är vi tillbaka hemma igen efter tre dagar i Falun. Åkte härifrån vid halv nio tiden i måndags morse och kom hem igår runt halv nio på kvällen.. När vi väl var framme i måndags så gick vi runt lite på stan innan vi skulle checka in på hotellet. Jätte mysigt hotell med världens service, om ni ska till Falun någon dag rekommenderar jag verkligen detta! Hotell Bergmästaren heter det..
Vi vilade oss en stund innan vi åkte till Dalhalla och tittade på en gospel och soul konsert med Triple and Touch, Gladys del Pilar, Agnes och Örebro gospel. Det var så himla bra!! Vilken konsert! Vi klarade oss ganska bra ifrån regnet också men just under det sista numret öppnade himlen sig och det vällde ner regn.. Tur att det inte var så hela tiden för då hade vi blivit blöta vill jag lova!


På tisdagen spenderade vi nästan hela dagen i Sundborn på Carl Larsson gården. Vilket ställe! Kommer ihåg att jag varit där men det var typ 20 år sen så jag kommer inte ihåg så mycket av det.. Blev hur inspirerad av Karin Larssons broderier och bonader så nu måste jag köpa en bok av henne och läsa mer om dem.. Huset är ju helt fantastiskt, tänk att ha ett hem så bra förvarat..


När vi kom tillbaka till hotellet delade jag och sambon på oss ett tag, han ville vila lite på hotellet och jag ville ut på stan och se mig omkring.. Först gick jag till Pappersvinden och köpte en massa scrapbooking produkter som jag längtar tills jag kan använda. sen tog jag ett stort varv runt staden och kollade in den.. Mysigt som bara den hade jag..
På kvällen var det Morden i Midsomer och jag somnade så gott när jag tittade på det.. :)

Igår var det hemresa och vi tog det lugnt på fm.. Innan vi åkte gick vi ett varv till på stan och nu var sambon också med.. Köpte lite téer och böcker bla.. Gick på ett café och myste..
Sen åkte vi till de två kyrkogårdarna som finns i centrala Falun för att se om vi fann sambons gamla släkts grav.. Tyvärr gjorde vi inte det men vi gjorde ett tappert försök iaf!
Sen reste vi hemåt och stannade på de loppisar vi åkte "på", fann inte något fynd, men det var roligt att titta ändå..


***

Kram

Här kommer en layout på ett av våra får som var väldigt speciell..


söndag 19 juli 2009

Jag får fortsätta visa mina layouter för än har jag inte hunnit visa alla! :) Den här är ifrån Fjällbacka när vi var där 2007, det finns så många fina hus där..

I fredags var vi hos en kompis till mig och fikade, vi fick glass, hallon och jordgubbar. -Mums vad gott det var. Vi har inte träffat dem på så länge heller så det var kul att äntligen få ses! Efter det skulle sambon till några släktingar så då handlade jag lite mat och sen åkte jag upp till svärmor och duschade för att få tiden att gå.. Sen åkte vi hem och lagade mat och började packa bilen för loppisen som jag skulle vara med på... När den var halvfull så åkte jag hem till mamma och pappa och väl där blev den full! :) Tänk vad mycket man har som man egentligen inte behöver, det är ju hemskt!!

Igår åkte vi upp till Köla där loppisen var och det är allt ett litet pyssel innan allt kommer upp som det ska..Tillslut var vi ialla fall färdiga och kunde avnjuta lite fika innan det började.. Det kom inte så mycket folk som jag hade trott att det skulle göra, men vi fick iallafall sälja lite saker och det är ju det som är meningen..:) På slutet kom det tyskar eller holländska turister som köpte alla mina tupperware burkar jag hade med mig, skönt att jag inte behövde ta med dem hem, de tar ju trots allt mycket plats!
När vi kom hem var jag helt slut så jag rasade i säng och läste ut Sjöjungfrun.. Den var verkligen superbra!!

Nu ska sambono och jag åka ut på en semester tripp i några dagar så vi hörs igen på Onsdag eller Torsdag!!


***

Kram

torsdag 16 juli 2009

Heidi


Igår hade jag en riktig semesterdag .. Solen sken och jag satt ute och läste! Åh va härligt det var.
Jag pysslade lite och sen var jag inne på Annas scrapbooking och köpte lite mer pyssel saker, börjar bli dåligt med det menar jag... ;)
Vi hämtade dessutom Robin, sambons bror, som ska vara här i några dagar. När vi kom hem gjorde vi minsta möjliga. Härligt!

Idag var jag och fikade hos Sara och Heidi. Vi kom på att vi inte träffats på 4-5 år!! Tiden bara flyger fram, herregud!
Måste ju erkänna att träffa en sån otroligt söt och go tjej, inte minskar suget efter att den man själv har i magen ska komma ut.. Inte för att jag vill att h*n ska komma tidigare men man blev allt bra sugen att få snosa sin egen bebis.. Det ser så himla underbart ut! :)
När jag kom hem började jag göra i ordning alla saker som jag ska ha med mig till helgen, vi ska nämligen vara med på en loppis igen, jag, mamma och syrran. Det tar allt mycket längre tid än vad man tror att få ihop allt.. Höll på i 4 timmar tror jag.. Puh!
Idag var jag även tvungen att räkna alla scrapsidor jag gjort under semester, 17 stycken! Wow, det är ett stort rekord för mig det. Brukar oftast göra några mer under semestern, men 17, det har jag aldrig kommt upp i..


***


Kram

tisdag 14 juli 2009


Igår var vi i Karlstad hela dagen. Vi åkte och kollade på barnvagn eftersom det kan vara lång leveranstid, men jag fann ingen som jag blev riktigt nöjd med. Efter det var vi en snabb sväng på mitticity och sen skulle jag iväg till min astma läkare. Sen åkte vi till syrran och hjälpte dem med ett flyttlass till huset och när vi var klara med det, kom barnen hem och då passade jag och mamma dem. Fika blev det såklart och sen tog vi ett sista flyttlass för dagen innan jag och sambon åkte till Bergvik och tappade bort varandra där.. :) Tillslut kom han ut och då var klockan närmare 21,00..

Idag har jag pysslat ihop en scrapsida och sen åkte vi till Kristin, Mikael och Elin. Väl där var även Kristins bror där och vi tog oss en promenad till Rackstad muséet och fikade. Jättemysigt där uppe, inte ofta man går dit och det fanns väldigt många fina hus och trädgårdar på vägen..
Sen var det en tur på staden och innan vi åkte hem handlade vi lite mat.
Nu ska jag snart pyssla lite igen och sen ska jag slappa lite framför tv:n har jag tänkt mig.


***


Kram

En lo som jag har varit sugen på att göra länge, men jag har inte kommit på hur jag vill ha den..Tillslut fick jag ihop den och jag blev riktigt nöjd.


***


söndag 12 juli 2009

Scraplagret


Det blev en Lo efter en skiss på scraplagret, här kan man dessutom vinna ett presentkort i deras butik och det vill jag inte missa! :)



Igår var det mycket som stod på mitt schema.. Först tog jag och Kicki oss en morgon promenad i det härliga väder som kommit in över Sverige för tillfället.. Det regnade vill jag lova.. Man känner sig däremot otroligt duktig när man kommer in igen!
När jag kom hem igen gjorde jag ytterligare en Lo klar. Tror nästan jag har gjort en Lo om dagen nu sen semestern började, helt otroligt!
Sen var det dags för att göra sig i ordning för att gå på bröllop.. Vi åkte in lite tidigare för vi var inte riktigt klara med telegrammet och tillslut fick vi ihop ett men gissa om vi fick bråttom! Tjugo över var vi klara och bröllopet började halv tre, men vi hann! Bröllopet var jättefint, hon passade så himla bra i sin klänning! Annars är hon en person som aldrig har klänning på sig men den var perfekt. Tyvärr tog jag inget bra kort på dem så det får jag hoppas någon snäll kompis ger mig en bra kopia..
Efter bröllopet åkte jag hem och gjorde mig i ordning för nästa kalas, det var Maria som hade inflyttningsfest i Brunskog. Vi blev inte så många men vi hade väldigt kul ändå!

Idag var vi också ute på en promenad på förmiddagen, jag och Kicki.. När vi typ hade en kilometer kvar började det såklart att spöregna, så vi fick ta skydd i en busskur.. :) Där stod vi en stund tills det blev lite bättre och sen gick vi snabbt hem..
Efter det ser ni nog vad jag har gjort på bilden här ovanför.. Bakat. 4 olika sorter, sockerkaka, rulltårta, havreflarn och kokostoppar. Det känns så skönt att få det gjort, vi har inte haft något hemma alls att bjuda på när det kommit hit folk, så det var på tiden.
Nu ska jag se om jag kan få ihop en liten sida till, för än suger det i pysseltarmen!


***

Kram

Kort


Här kommer ett kort som jag gjort efter en skiss på kortskissen.


***

fredag 10 juli 2009

Detta är en lo som jag har gjort efter Veckans skiss. Jag och Kristin på Elins dop förra året.

Igår pysslade jag på fm, ett gratulationskort och ett "telegram" till ett bröllop som vi ska gå och kolla på i morgon.. En gammal klasskamrat som gifter sig och det vill man ju inte missa!
Under tiden jag höll på kom Kicki TS och en kompis till sambon hit och vi började med att fika..Efter det gick jag och Kicki TS upp på pysselrummet och stämplade och punchade som aldrig förr!
På eftermiddagen åkte jag till Linda (också en gammal klasskamrat) och fikade, sen började vi bygga ett pussel på 1500 bitar. Det var riktigt kul, längesen jag byggde såna stora pussel nu!
På hemvägen handlade jag och när jag kom hem bytte jag om för att basta. Kicki och Linus har nämligen köpt en bastu som vi invigde igår. Åh va härligt!!
Gissa om jag somnade gott igår kväll!

Idag pysslade jag också på fm och vid ett-tiden träffade vi Patrik och "Lena" vid Thai restaurangen. Där åt vi buffén som de har.. Mmm, det var gott det!!
Sen åkte vi ut till Anna, Håkan, Olof och nytillskottet Gustav, han är så himla söt! Gôtt att få se dem allihop, för det var längesen nu.. Olof växer och växer, det går så fort så man tror inte det är sant!


Ha det bra i regnet!!


***


Kram

onsdag 8 juli 2009

Här är lilla jag!

Idag var vi på Ultraljud Karlstad och vilken otrolig upplevelse det var!
Tänk att man nästan kan se allting i hela kroppen på den lill*.. Helt otroligt! Vi valde ialla fall denna bilden för den gav mig och sambon mest.. Den är inte den klaraste profilbilden men vad gör väl det när det ser ut som h*n suger på tummen eller vinkar... Blev framflyttad några dagar så nu är beräknad födelsedatum den 11 december och vi är i 17+4... igen... :)

Igår var det en lika fullspäckad dag som det har varit idag.. Jag, mamma och mormor skulle ut på en endagstur och shoppa lite.. Mormor ville gärna åka till Kongsvinger så vi började med att åka dit.. Där kom vi in på en affär som sålde ljus och där fanns det många ljus vill jag lova! De hade även lite andra dekorationer men det mesta var ljus.. Här kan ni se affären. Väl värt ett besök om ni är i Kongsvinger någon gång.. Jag köpte mig ett ljusfat och två dukar som kommer att bli välanvända!

Efter Kongsvinger åkte vi till Snoka, även det är en jätte mysig affär med massor av saker i alla skrymslen och vrår.. Här köpte jag mig en gardin, en lampskärm och en blomma som också ska få pryda mitt hem!

Det mormor ville helst med resan var att få komma till Shoppingcentret i Charlottenberg så det avslutade vi dagen med.. Måste jag erkänna att jag köpte massor av saker där med.. :)
Pyssel saker, kläder, tvättbalja, ja massor av saker som kan vara bra att ha!! Jag hade en underbar dag men tyvärr säger nog inte min plånbok detsamma men vad gör väl det.. Pengar är till för att användas.. :)

Efter Ul idag har jag varit hos min syster och passat hennes små busbarn i några timmar menas de andra flyttade lite möbler till deras nya hus. Dessutom skulle de till banken och det passade ju bra när vi ändå var i Karlstad. Runt halv sju var allt klart och då åkte jag och sambon till Ikea och Bergvik en snabbis så vi hann med det också innan vi åkte hem.

Nu ska jag sova!!


***


Kram

måndag 6 juli 2009



Mina senaste dagar har bara handlat om scrapbooking. Gissa om jag har gjort en hel del nya sidor, jag har haft jätte roligt och det har inte funnits någon scraptorka överhuvudtaget!
De här sidorna är till mitt resealbum från vår resa till Mallorca förra året.. Idag när jag höll på med en av mina sidor tog tejpen slut, men vi skulle ändå in till stan och handla så jag tänkte att köper mer då.. Oj vad fel man kan ha! Det fanns inte i hela Arvika, jag var inne på Bokia, Bokträdet, Annas (Stängt), Styckåsen och Palmviken.. Inte meningen att jag skulle göra något mer antagligen.. :)

Så nu sitter jag här framför datorn och vet inte riktigt vad jag ska göra.. Kanske ska läsa en stund, just nu läser jag Camilla Läckbergs Sjöjungfrun och den är, än så länge, jättebra! Boktips om ni inte har läst den..

Ha det bra!

***

Kram

lördag 4 juli 2009


Här kommer mitt andra bidrag till sommartävlingen som scrapperiet har, denna gången var det att tolka en kortskiss.

Igår gjorde jag min sista dag och nu väntar fyra veckors härlig semester! När jag kom hem så sov jag i typ 2 timmar och sen när jag vaknade så började det att åska. 5 timmar åskade det mer eller mindre så gissa om min dag slutade lugnt. Jag bor ju ca en mil utanför Arvika och här går det inte att ha på någon tv, dator eller telefon så det är väldigt speciellt när det åskar. Jag hann att läsa bok, att göra kortet och att göra en ny lo, så jag fick mycket gjort! Som tur var slutade det åska runt 20,30-21,00 tiden och 21,30 började reprisen på Morden, så jag hann och se det avsnittet ialla fall. Somnade inte på hela programmet... Duktig väl? :)

Idag började jag dagen med att ta en promenix med Kicki runt "gårn", det blev väldigt varmt.. Trodde det skulle ha laddat ur ordentligt igår, men värmen och den kvalmiga luften är allt kvar än tycker jag. Blir nog ytterligare en urladdning skulle jag kunna tro.
Efter det har jag inte gjort så mycket, pratade med Anna i telefonen och vi måste ha suttit en bra stund för helt plötsligt var klockan halv två!

Nu ska jag i alla fall sätta mig att pyssla lite till har jag tänkt mig, fick scrapbooking tidningen i förrgår så jag kom in i ett sug efter att få göra lite sidor igen..



***


Kram

torsdag 2 juli 2009


Tror ni inte jag somnade när det var Morden i Midsomer i tisdags?? Så himla typiskt mig, här hade jag längtat hela dagen efter det och så somnar jag efter typ 45 minuter! Vaknade igen halv tolv, gissa om jag blev trött på mig själv...

Igår var jag hemma hos mor och far och passade syskonbarnen, mamma och pappa skulle bort och frågade mig om jag kunde passa barnen i någon timme. Självklart gjorde jag det, vad har man inte mostrar för.. Vi satt och tittade på barnprogram och sen var det läggdags.. Först somnade lilla barnet, sen mellan barnet och sist det stora barnet..:) Allt tog lite drygt en timme och det får man väl vara nöjd med.. Så himla rofyllt bara så det var nära att jag också somnade, men det gick bra.. När jag höll på att natta den stora tjejen kom mamma och pappa hem så de blev inte alls så sena. Själv kom jag hem närmare tio så då var det bara att hoppa ner i sängen för mig med..

Tio i fem vaknade både jag och sambon i morse, verkar vara vår nya väckarklocka.. Än en gång kom det in en geting och denna gången var den inne i sovrummet! Fy bubblan för att väckas på det sättet, tog typ 5 minuter sen var den borta, men tror ni jag kunde somna efter det? Åh nej.. Bara att gå upp det..

Efter jobbet idag började jag storstäda! Om det är någon gång på året jag storstädar så är det inför semester! Så himla skönt att komma hem och det är nystädat. Jag kastade även ut alla sängkläder så just nu är de ute på vädring.. Gissa om jag är nöjd! :) Nu kan jag verkligen njuta av att ta semester i morgon!


Ha det bra!


***


Kram