torsdag 26 februari 2009

Branäs- here we come!

Just nu håller vi på och packar för fullt, för nu bär det snart i väg till Branäs! En hel helg med bara skidåkning och mys! Det ska bli så härligt!! Verkar som det ska bli fint väder också, så det tar vi tacksamt emot.. Inte för att hela resan blir förstörd om det inte blir det, jag älskar att åka skidor oavsett väder.


***

Ha det gôtt så hörs vi på söndag!
Kram

måndag 23 februari 2009

Kort... igen...

Tänkte jag skulle göra en scrapsida denna gången eftersom jag gjort en del kort på slutet och är väldigt sugen på att få till en sida, men icke.. Skissen på kortskissen var alldeles för inspirerande.




Igår och idag har det annars varit mest jobb. Idag började jag klockan 8,00 och slutade 19,30, ganska lång dag måste jag erkänna. Det är tur att det inte blir så varje dag! Hade ett föräldramöte och en kurs efter jobbet så det är därför.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och bara glo!

***

Ha det!
Kram

söndag 22 februari 2009

Ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig.. Igår hade jag tre saker som jag planerat in, jag skulle fika hos "Anna", åka skidor och gå på kalas. "Annas" dotter blev sjuk, jag fick inte tag på några längdskidor och kalaset blev inställt. Idag skulle jag till en kompis i Sunne på en klädbytardag och även det blev inställt. Inte har jag fått någonting gjort för det! Tycker det är alldeles för kul att få sitta och blogga runt på alla härliga sidor alla har, och vips är det kväll..





Jag har däremot börjat städa lite i mitt pysselrum, men det är så mycket att göra så ibland vill jag bara spy över det.. När vi flyttade hit för över ett år sen så blev de två rummen här uppe "dumpningsplatsen" för alla saker vi inte fick plats med, nu är det tyvärr svårt att få bort den stämpeln..


***


Ha det gôtt!
Kram

fredag 20 februari 2009

Då var det fredag igen och en ny helg.. Denna vecka har jag mest myst hemma med mina dammråttor. Jag har bakat semlor i två omgångar och nej jag gör inte av med så mycket, men första satsen blev misslyckad.. Glömde att ha i socker och margarin.... Typiskt mig!
Sambon tyckte det var gott att ha skinka på.... :)

Tänkte dela med mig av receptet för de blir så himla saftiga och goda!




Semlor

20 små (225 C) eller 2 stora (200 C)

Deg:

100g smör eller margarin
1 dl socker
50g jäst för söta degar
3 dl mjölk
1 dl lätt kesella
1 ägg
Ev 1 tsk nystött kardemumma
ca 10 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt

Garnering:

1 ägg
florsocker


1) Rör matfett & socker vitt och poröst
2) Smula ner jästen i en degbunke & häll över mjölken & kesellan som värmts upp till fingervarm
temp (37 C) Rör om tills jästen är upplöst.
3) Tillsätt ett par matskedar av matfettsblandningen, ägget och ev kardemumman. Blanda ner
6 dl av vetemjölet, rör snabbt samman till en lös, men slät fördeg. Täck bunken med en
bakduk låt degen vila i 30 min,
4) Klicka ner den sparande matfettsblandningen i fördegen <- Glöm ej! :)
& tillsätt det sparade mjölet som blandats med hjorthornsaltet. Arbeta samman till en blank
och smidig deg.
5) Stjälp upp degen på mjölat bakbord & dela i 20 mindre eller två större delar. Forma till släta
runda bullar. Jäs i 30 min på plåt.
6) Pensla de färdiga jästa bullarna med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen i ugnen i ca 15 min
för de stora bullarna eller mitt i ugnen i ca 6-7 minuter för de små.



Tack Eva för det otroligt goda receptet!



Här kommer också ett recept på mandelfri mandelmassa som är för alla oss allergiker:

1 dl havregeyn
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
25g smör eller margarin

1) Blanda ihop alla ingredienserna tills det blir en fast massa.
2) Blanda ut med grädde eller mjölk.



***

Kram
Sara


onsdag 18 februari 2009

Ha ha kolla in det här.... Kan man göra nått annat än å skratta? Gud va goo!

Idag är det redan onsdag och snart är det helg igen.. Igår strosade jag runt här hemma och småplockade lite ända tills Anna ringde och pratade.. 1 timme och 22 minuter senare var vi klara.. :) Jag är verkligen en telefonpratare! Jag kan prata hur länge som helst!

Den nyöppnade förskolan Rosengården hade öppet hus idag och jag, Kristin och Elin tänkte gå dit.. Men lillstrumpan blev sjuk :( Stackare, hon fick feber... Vi får väl hoppas att vi kan komma någon annan gång, är så nyfiken!


***

Kram

måndag 16 februari 2009

Dopkort

Helgen har flugit fram som den brukar göra! Jag har tillbringat min helg hos mitt gudbarn och hennes mamma.. Vi gjorde inbjudningskort till deras bröllop som de har i Maj..
Hann med att tvätta en maskin igår och det är typ allt jag gjort denna helgen..
Ja, man ska väl ha såna helger med...

Fick en beställning på ett dopkort av en arbetskompis förra veckan så idag när kortskissen har en ny skiss gjorde jag ett efter den.




***
Kram

lördag 14 februari 2009

Kort

Har nog haft någon släng av någonting under veckan eftersom jag varit så himla trött.. Inte konstigt egentligen för det är väldigt många som har fått någon form av influensa denna vintern. I slutet av veckan vände det i alla fall för mig så nu är jag pigg igen.. I torsdags fyllde pappa år och idag är det kalas hos honom så jag har gjort ett födelsedagskort till honom under veckan.. Eftersom jag är väldigt inne på skisser just nu så gjorde jag efter en skiss på kortskissen. Två kort blev det och jag har använt mig av samma skiss..



***

Kram

onsdag 11 februari 2009

Vet ni när jag somnade igår? Kvart över åtta!!! Gissa om jag var sleten... Vet inte vad det är med mig men nått skit i kroppen måste jag ha!!

Annars var jag på stan en sväng igår... Kollade lite kläder, köpte födelsedags present till pappa och var inne på Home edition och lämnade lite kort.. Kunde såklart inte gå därifrån utan att köpa en kruka för den skrek: Köp mig!


När jag kom hem hade mitt halsband kommit och det var jättefint! Livsglädje smycket köpte jag... Här ser ni det nästan längst ner på sidan.. Hade det på mig idag på jobbet och barnen kollade in det jätte noggrant och tyckte det var så fint! Även de vuxna såklart, men barnen är verkligen intresserade och nyfikna på ett annat sätt...

Nu ska jag tända en brasa i vardagsrummet, sen blir det kvällsmat och några avsnitt av "Supernatural" innan jag somnar... Mmmmmysigt!!!


***

Kram

måndag 9 februari 2009

Tycker jag har haft en lång helg den här helgen. I fredags var jag ute med mina tjejer på club28, chaffis var jag och hade super kul!!
Lördagen var jag och Kicki på vår helgpromenad runt går´n och det var så jobbigt :) Tycker man borde få bättre kondis nu men icke sa nicke..
På eftermiddagen så var det dags för dopet och det gick så bra så, var jätte mycket folk och vi hade det jätte trevligt. (Glömde ta kort på kortet jag gjorde)
I går hade jag en riktig slappar dag och det var så skönt! Vi fick mat hos mamma och pappa och sen kollade jag på tv hela dagen! Svärmor kom på besök och kollade in hur vår soffa blivit.

Fick en beställning av mormor som ville ha alla hjärtans dags kort så här kommer det.. Blev så himla sugen på att bara stämpla, det var längesen jag gjorde det..



***
Kram

lördag 7 februari 2009

Mmm kolla in denna blogcandy på Camillas sida! Mycket godsaker precis i de färgerna jag gillar!







Kram

torsdag 5 februari 2009

Igår när sambon kom hem hade han köpt mina älsklingsblommor till mig. Blev väldigt snopen för det var väldans längesen han gjorde det nu, men jag blev väldigt smickrad.
Tänk vad blommor kan göra en glad!




I dag har inte varit en riktig lika bra dag, vaknade tio i fyra i morse och hade så ont i urinvägarna! Har haft känning hela veckan men jag brukar kunna mota bort det med lingondricka. Men inte denna gång, så nu äter jag penicillin i några dagar.. Suck..

Kram

tisdag 3 februari 2009

Igår hade vi planeringsdag på jobbet och det var väldigt skönt efter helgens bravader! Efteråt gick jag en sväng på stan och fann ett par byxor för 69,50kr! Älskar rea :)

Idag har det inte hänt så mycket, jag köpte mig ett halsband som jag fann när jag var ute på min blogg runda. Kolla här, visst är de fina!!
Till helgen ska vi på dop så ikväll tänkte jag börja med dopkortet...

En ny skissutmaning på scrappiz och en ny Lo från mig!




***

Kram

En ny skissutmaning på scrappiz och en ny Lo från mig!




söndag 1 februari 2009

Hejsan..

..svejsan alla glada!

Veckan rusar fram och i morgon är det dags för en ny.
Igår var vi i alla fall på Boda Borg med vårt förskoleområde, och det var såå kul. Det var längesen jag hade så roligt!!
Fick tyvärr inte med mig några bilder för jag hade inte tid, tiden gick så himla fort!
Mycket tänkande var det och många frustrerande miner, när någon av oss för femtioelfte gången gjorde fel.... :) Men som sagt så himla kul!
Jag kan lova er att jag ska tillbaka dit igen!
Idag ska jag nog pyssla lite här hemma tror jag, fast vi tog det väldigt lugnt igår har jag fått träningsverk så jag hoppas Kicki ringer sen så vi får ta en promenad och "gå ur" benen lite.

***
Ha det bra!
Kram